Verzekering

Caravan verzekeren

Het verzekeren van een caravan is niet verplicht, maar wij kunnen het wel aanraden. Daarbij werken wij nauw samen met Aveco.

 

Aveco – Beste caravanverzekering

Samen met de klant en in nauwe samenwerking met de samenwerkende caravanbedrijven bieden zij een caravanverzekering op maat aan. Een caravanverzekering met uitstekende voorwaarden en tegen een scherpe premie. Bij Aveco Verzekeringen stellen zij het belang van de klant voorop. Zij bieden klanten hoogwaardige en persoonlijke service om ze in vervelende situaties te ontzorgen. Daarnaast hebben zij een eigen caravan herstelnetwerk, bestaande uit meer dan 40 caravandealers. Door de korte lijnen met de herstellers ervaren klanten een prettige en vlotte afhandeling bij schade. En dat maakt het verschil, dat maakt de verzekering de beste caravanverzekering. Deze caravanverzekering is geschikt om een nieuwe caravan te verzekeren maar ook tweede hands caravans kun je verzekeren bij Aveco. En daarmee ben je dan ook verzekerd voor stormschade, diefstal of ongelukjes als een vallende fiets van een kind.

 

Nieuwe caravan verzekeren

Een nieuwe caravan wordt bij Aveco Verzekeringen op basis van een unieke 8-jarige nieuwwaarderegeling verzekerd. Jouw nieuwe caravan is hiermee maar liefst 8 jaar lang verzekerd op basis van de nieuwwaarde van het moment van aankoop; gedurende de eerste 5 jaren ben je voor de volledige nieuwwaarde verzekerd en voor de 3 jaren daarna geldt een afschrijving van 1,5% per maand. Na deze 8 jaar krijg je bij totaal verlies de dagwaarde +10% uitgekeerd. Met deze unieke en langdurig waardevaste regeling kun je onbezorgd van de nieuwe caravan en de vakantie genieten.

 

Gebruikte caravan verzekeren

Bij Aveco Verzekeringen is de gebruikte caravan na aankoop 3 jaar lang verzekerd op basis van aanschafwaarde. Na deze 3 jaar krijg je bij totaalverlies de dagwaarde +10% van de caravan uitgekeerd. Is het verstandig om een tweedehands of gebruikte caravan te verzekeren? Dit hangt helemaal af van het financiële risico wat je zelf wenst te dragen. De waarde en het risico voor je persoonlijk zijn doorslaggevend. Een caravan is een object waar je niet altijd bij aanwezig bent, deze staat regelmatig maandenlang in een stalling of op een seizoen plek op de camping. Ook dan loop je financieel risico, er zijn helaas vele voorbeelden van brand bij stallingen of omvallende bomen die een caravan onbruikbaar maken. Wens je dit financiële risico zelf te dragen of aan een verzekeraar als Aveco over te dragen? Dit is een afweging die je voor jezelf moet maken. Je kunt altijd vrijblijvend informeren bij 1 van de adviseurs voor advies, zij zijn opgeleid om je in jouw persoonlijke situatie te adviseren.

 

Allrisk caravanverzekering

Als je jouw caravan verzekert, dan heb je eigenlijk geen All Risk caravanverzekering, ondanks dat mensen dat soms denken. Allrisk is namelijk WA + volledig casco en zoals hierboven reeds beschreven is de aansprakelijkheid (het WA gedeelte) verzekerd via het trekkende voertuig. Het gaat dus om een casco verzekering en hiermee ben je verzekerd als gevolg van diefstal, inbraak, brand en schade aan jouw caravan. Daarnaast ontvang je bij Aveco Verzekeringen gratis een inventaris dekking van € 2.500,-.

 

Aanvullende dekkingen caravanverzekering

Bij deze caravanverzekering kun je zelf kiezen of je hagelschade en stormschade aan de caravan wilt mee verzekeren en je kunt de verzekering uitbreiden met een rechtsbijstand dekking. Heb je een hagelbestendig / hagelbestendiger dak? Dan ontvang je van ons 70% korting op de hagelschadepremie. Heeft de caravan geen hagelbestendiger dak en krijg je te maken met hagelschade, dan kun je bij Aveco het dak van de caravan laten herstellen in een hagelbestendiger dak. Dit wordt per (hagel)schade specifiek bekeken. Tevens kun je een verhaalsrechtsbijstand bij de caravanverzekering afsluiten.

 

Voordelen caravanverzekering

Hierbij zetten we graag de belangrijkste voordelen van deze caravanverzekering op een rij:

  • Standaard eigen risico van € 250,- vervalt bij schadeherstel door aangesloten caravanbedrijf
  • Gratis inventarisdekking t.w.v. € 2.500,-
  • Vervangende caravan bij schade
  • Verzekerd bij stalling in het buitenland
  • 24/7 hulp door de Aveco Alarm Centrale
  • 70% premiekorting op hagel- en stormdekking bij hagelbestendiger dak
  • Premiekorting bij extra vrijwillig eigen risico van € 300,-

 

nl_NLNederlands