Belangrijke design-updates van interieur en exterieur

Verkoopsuccessen
In de eerste helft van 2023 is KABE de meest verkochte caravan van Zweden met een marktaandeel van 25%. Ook wat de campers betreft heeft KABE een flinke stap voorwaarts gezet: KABE is nu de op twee na meest verkochte camper van Zweden met een marktaandeel van 8%. Ook de verkoop op de exportmarkten is toegenomen, vooral in Nederland, België en Duitsland. Duitsland is nu de op een na grootste markt en naast de verkoop de Benelux heeft ook de Britse markt zich goed ontwikkeld. In het eerste kwartaal van 2023 heeft KABE zijn verkoop op de exportmarkten met meer dan 60% zien groeien. Dit is een direct gevolg van het feit dat de kwaliteitsbewuste Nederlandse, Belgische en Duitse klanten oog hebben gekregen voor het complete productaanbod van KABE in het premiumsegment. KABE ziet de toekomst dan ook optimistisch tegemoet, ook al laat de branche als geheel een lichte teruggang zien. Alle modellen van KABE worden gebouwd in het eigen productiecentrum in Tenhult.

Het nieuwe modeljaar 2024 wordt een interessant modeljaar, met grote veranderingen op het gebied van design, zowel van interieur als exterieur, en de lancering van geheel nieuwe modellen. De première van de nieuwe modellen vindt plaats op de Nolia-beurs en daarna worden ze op meerdere beurzen in Europa gepresenteerd, waaronder de Caravan Salon Düsseldorf voor caravans en campers.

Nieuwe bovenkasten met vloeiende vorm
De caravans in de series Edelstenen, Royal en Imperial krijgen geheel nieuwe bovenkasten, uiteraard met ingebouwde verlichting die de zachte vloeiende lijn benadrukt. De Estate caravans krijgen vernieuwde bovenkasten met nieuwe deuren in de folie Grau met een houten profiel en een donkere rand.

Nieuw stijlvol exterieur
Alle caravans in de Imperial serie krijgen in 2024 een nieuw stijlvol exterieur. Net zoals bij de campers van KABE wordt het decor gecreëerd met Innovation Design, een proces waarbij het plaatwerk rechtstreeks wordt bedrukt voor een unieke belijning en extra duurzame kleuren. Ook de Royal en de Edelstenen krijgen een nieuw uitwendig decor, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling. De campers in de series Royal, Crown en Imperial krijgen een nieuw stijlvol design met nieuwe matchende velgen die de elegante indruk nog versterken.

Design en inrichting
KABE besteedt veel aandacht aan design en inrichting, geproduceerd in de eigen meubelfabriek waar veel aandacht is voor de vormgeving. In 2024 wordt de ontwikkeling van het inwendige kleurenpalet voortgezet met een nieuwe houtfolie, Atlas Zeder, met matbruine tinten die worden geaccentueerd door lichtere kleuren op vloer, keukendeurtjes, tafel en banken, zowel in de caravans als in de campers. De Estate modellen krijgen een nieuw ontworpen inwendig plafondluik. Alle 2024 modellen, behalve de Estate modellen en de KABE Van, worden voorzien van een nieuwe exclusieve mengkraan met metalen handgreep.

Nieuwe collecties
Er worden nieuwe collecties gepresenteerd met gordijnen en kussenbekleding die zorgen voor een gecoördineerde uitstraling in de woonruimte. Naast de echt lederen bekleding, 2024 introduceren wij in 2024 het nieuwe Lancaster, een stoffering van kunstleder met een buitenoppervlak van PU en een rug van hergebruikt leder die zorgen voor een echt ledergevoel! Het materiaal is zacht, slijtvast en heel gemakkelijk schoon te houden. De lancering van dit materiaal is weer een stap verder in onze inspanningen met het oog op duurzaamheid. De Lancaster bekleding is zowel mooi als milieubewust. De Estate modellen krijgen twee nieuwe kussencollecties met nieuwe gordijnen.

Nieuw chassis van 2300 kg
KABE komt vanaf modeljaar 2024 als eerste producent met een eenassig chassis met een totaalgewicht van 2300 kg. Het chassis en de as zijn ontwikkeld in samenwerking met Knott en voor caravans uniek in hun soort. Door dit chassis beschikt de klant over meer laadcapaciteit met behoud van de uitstekende KABE-rijeigenschappen. Het chassis wordt aangeboden in de modellen 600–630 voor de caravans in de series Edelstenen, Royal en Imperial.

Het breedste productprogramma van de markt
Wat de caravans betreft biedt KABE vier modelseries aan, elk met zijn specifieke voordelen en eigenschappen. De caravans zijn verkrijgbaar in verschillende lengten, van 4,70 meter tot 10 meter en met het unieke veelzijdige Flexline-systeem van KABE kan iedereen een indeling naar zijn wens en smaak vinden. Voor modeljaar 2024 wordt de Edelstenenserie uitgebreid met de mogelijkheid om een slaapkamerindeling te kiezen met een centraal tweepersoonsbed helemaal achter in de caravan, waarbij de bedden vanaf beide zijden bereikbaar zijn. Deze variant is verkrijgbaar voor de Ametist 560 GLE, de Safir 600 GLE en de Onyx 630 GLE.

Hoekkeuken en ruime zithoek
Voor modeljaar 2024 breiden we de Royal- en de Imperialcollectie uit met een model met de aanduiding 740 CTDL. Deze caravan is verkrijgbaar in de flexlinevarianten E2, E5, E8 en E9. Dit model heeft een grote hoekkeuken en een ruime bank voor een groot gezelschap. Verder is het voorzien van de exclusieve KABE-badkamer met douchecabine die helemaal achterin is geplaatst, over de hele breedte van de caravan. Dit nieuwe model wordt zeker een favoriet van de klanten die hun caravan in alle seizoenen van het jaar gebruiken.

 

Voor meer informatie kun je altijd bij ons naar binnen lopen, we laten je graag alles zien. De komende maanden komen alle nieuwe modellen binnen bij ons in de showroom.

 

nl_NLNederlands